Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Barlesti a fost declarata monument istoric. Edificiul religios ce dateaza din anul 1844, este situat in comuna Mogos, judetul Alba si are hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.
Cel care a realizat constructia bisericii este un mester local, Negre Gavrila. Lacasul de cult are o structura simpla, fiind alcatuit din pronaos, naos dreptunghiular și absida poligonala cu cinci laturi. Peste pronaos se afla o clopotnita cu coif scurt, iar in partea sudica a bisericii o prispa cu arcade pe stalpii ciopliti.
Pictura, ce data din anul 1846, a fost acoperita odata cu tencuirea peretilor, mai pastrandu-se doar in catapeteasma. Tot din acea perioada dateaza si icoanele pictate pe lemn.
Sursa foto: Țetcu Mircea Rareș
Biserica de lemn din Barlesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn din Barlesti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Abrud
Coordonate GPS: 46.262778,22.756389
Biserica de lemn din Cojocani, comuna Mogos, judetul Alba se afla pe noua lista a monumentelor istorice. Lacasul de cult dateaza din secolul XVIII si a fost inaltat in locul unui alt lacas de lemn inc
Palatul Apor este o cladire-monument istoric simbolica pentru orasul Alba Iulia, aflata in incinta Cetatii Vauban din apropierea Bibliotecii Bathuaneum.
A fost ridicata in a doua jumatate a sec. XVII
Castelul Bethlen-Haller se afla in comuna Cetatea de Balta, pe malul Tarnavei Mici, judetul Alba, infatisarea de astazi fiind din anii 1615 - 1624. A fost refacut radical de catre Gabriel Bethlen, dup
Rezervatia Avenul din Sesuri mai este cunoscuta si sub numele de Pestera 1 Mai si se afla la 500 metri de intrarea in Pestera Scarisoara si a fost explorata prima data in anul 1950.
Este una dintre c
Muzeul Avram Iancu din Campeni, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu.
In salile muzeului este prezentata i
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.