Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sf. Gheorghe Vechi a fost ctitorita in 1492 de catre Nedelcu din Balaci. Este reconstruita in jurul anului 1575 de catre Mitrea din Hotarani. Zdruncinata de cutremurele din 1802 si 1838, este definitiv distrusa in 1847.
Reconstruirea bisericii pe care o vedem azi se face dupa planurile si sub ingrijirea ing. Dumitru Poenaru; constructor a fost Fritz Schiller, iar sculptor în lemn - Petre Babic.
Lucrarile se incheie in 1881, cu pictura datorata pictorului profesor Gheorghe Pompilian. Iconostasul este din lemn de paltin sculptat in stil baroc. Dealtfel, in acelaşi stil se încadrează si biserica.
Lacasul a mai fost renovat în 1940 după cutremur, in 1964 si in 1985 cand s-a spalat toata pictura. În 1998 a fost renovat exteriorul bisericii.
Adresa: Calea Mosilor 36, sector 3
Biserica Sf. Gheorghe Vechi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sf. Gheorghe Vechi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.430838,26.105076
Strandul Drumul Taberei este renumit pentru cea mai curata apa dintre strandurile din Bucuresti. Dispune de trei bazine, doua pentru adulti si unul pentru copii. Puteti beneficia de facilitati precum
Construit intre anii 1984 si 1989, este cel mai grandios edificiu din Europa si al doilea din lume dupa cladirea Pentagonului Washignton SUA.
Are in totalitate 6000 de incaperi care includ birouri,
Statuia lui Mihail Kogalniceanu din Bucuresti este amplasata pe un soclu in Piata Mihail Kogalniceanu si il infatiseaza pe marele om politic, istoric si scriitor in picioare, in pozitie de orator.
S
Muzeul National de Arta Contemporana a fost infiintat in anul 2001, intr-una din aripile Palatului Parlamentului, in urma deciziei Guvernului Romaniei.
Acesta a fost constituit prin fuziunea Oficiulu
Catedrala Patriarhala este o constructie de mari dimensiuni situata pe Dealul Patriarhiei. A fost ridicata intre 1656-1658 de domnitorul Constantin Basarab si terminata in timpul lui Radu Leon(1664-16
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.