Apasati pe imagini pentru vizualizare
Monumentul Eroilor Patriei din Bucuresti a fost inaugurat in fata cladirii Academiei Militare, in prezent Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” la data de 17 august 1957 (Piata Eroilor).
Monumentul este opera unui colectiv de sculptori alcatuit din Zoe Baicoianu, Marius Butunoiu, Ion Damaceanu si T.N. Ionescu.
Monumentul se inalta pe un soclu masiv din granit si este format dintr-un grup statuar turnat in bronz: un aviator, un marinar, iar in centru un infanterist care tine in mana dreapta deasupra capului o ramura de stejar, simbolizand victoria.
De o parte si de cealalta a monumentului sa afla doua basoreliefuri mari, realizate din piatra albă, care redau principalele momente din lupta ostasilor romani in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Monumentul este inscris ca monument istoric.
Monumentul Eroilor Patriei din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul Eroilor Patriei din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.429482,26.065362
Monumentul Kilometrul 0 este situat in centrul Bucurestiului, in fata Bisericii Sf. Gheorghe-Nou. A fost conceput de arhitectii Horia Creanga si Stefan Niculescu si materializat de sculptorul Constant
Biserica Zlatari este una dintre vechile biserici ale capitalei Romaniei situate pe Calea Victoriei, intre strazile Stavropoleos si Lipscani
Initial, biserica a apartinut unui han al Bucuresti-lor, c
Fantana 1906 este situata in Parcul Carol I, in apropierea Arenelor Romane, fiind o
fantana executata in stil italian din diverse sortimente de marmura si granit.
Monumentul a fost construit de cat
Biserica Sfantul Eftimie – Fundenii Doamnei a fost ridicata in anul 1699 avand o arhitectura cu specific brancovenesc, cu decoratie de stuc a fatadelor, in stil oriental de influenta persana.
Biser
Muzeul Memorial Nottara a fost infiintat in anul 1956 in cladirea in care au trait marele actor C.I Nottara si fiul sau, compozitorul C.C.Nottara avand la baza donatiile facute de Ana C. Nottara.
La
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.