Parcul Natural Portile de Fier este situat in sud-vestul tarii, pe malul Dunarii si se intinde pe o suprafata de 115.665,8 ha, fiind unul dintre cele mai mari parcuri naturale de la noi din tara ce cuprinde 18 rezervatii.
La est parcul se invecineaza cu Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti, iar la vest cu localitatea Socol, judetul Caras Severin. la nord parcul urmareste interfluviul Dunarii format de afluentii acesteia, fiind situat la confluenta Nerei cu Dunarea, Varfurile Talva Blidarului, Svinecea Mica si Mare.
Speciile de plante si de animale care vietuiesc in arealul Parcului Portile de Fier sunt extrem de importante pentru Romania, dar si Europa, fiind specii rare, ocrotite prin lege. Aici poate fi admirata laleaua cazanelor, planta endemica ce creste pe abrupturile din zona Ciucaru Mare (Cazanele Dunarii); alte specii protejate sunt: broasca testoasa de uscat, vipera cu corn, lupul, gusterul, ghimpele, clopoteii Cazanelor etc.
Parcul Natural Portile de Fier este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Cazanele Dunarii, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Natural Portile de Fier
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Drobeta Turnu Severin
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.674305,22.5478649
Cetatea Medievala a Severinului se afla in Parcul Dragalina, Bulevardul Carol I, orasul Drobeta Turnu-Severin.
A fost construita in anul 1233, peste ruinele Cetatii Drobeta, intr-o zona militara stra
Palatul Theodor Costescu se afla pe Bulevardul Carol I, nr. 4, orasul Drobeta Turnu Severin. Reprezinta cel mai mare monument arhitectonic din Drobeta Turnu Severin, fiind opera marelui arhitect Grigo
Pietrele Rosii reprezinta un monument al naturii aflat judetul Mehedinti, pe teritoriul administrativ al comunei Husnicioara (in satul cu acelasi nume).
Au fost declarate arie protejata de interes n
Podul lui Traian a fost construit in numai trei ani (103–105) dupa planurile celebrului arhitect, Apolodor din Damasc, fiind considerat cea mai indrazneata lucrare inginereasca a antichitatii romane
In vestui orasului, in vecinatatea Spitalului Grecescu se ridica mareata, cu hramul Sf. loan Botezatorul, Biserica Grecescu, dupa numele ctitorilor sai (Ioan Stoian Grecescu si sotia sa Ioana).
Valo
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.