Apasati pe imagini pentru vizualizare
Situat pe strada Mihai Viteazu nr.46, localitatea Medias, Muzeul Municipal este gazduit de cladirea unei foste manastiri franciscane ce dateaza din secolul al XV-lea.
Institutia a luat fiinta in anul 1950 si intruneste piese ce provin dintr-o colectie din prima jumatate a secolului al XIX-lea a Gimnaziului Evanghelic Medias si piese din cadrul Muzeului Biertan.
Aici se pot gasi peste 20.000 de piese, expuse in cele 3 sectii ale muzeului: istorie, etnografie-arta si stiintele naturii. Printre acestea se numara: ceramica arheologica (culturile Cotofeni, Noua), produse de argint din tezaurele dacice, descoperite la Medias si Seica Mica, sigilii, lazi care au apartinut breselor mediesene, colectii de carte vechi, tablouri si piese de port popular romanesc, german si maghiar din Tarnava Mare.
Cele mai valoroase piese sunt: sigiliul din argint al "targului Medias", care dateaza din 1448 si o statuie din lemn, cunoscuta sub numele de "Thurm Pitz" (Petre din Turn). Aceasta este amplasata la ultimul nivel al turnului Trompetilor, inca de la inceputul secolului al XVIII-lea.
Pe langa acestea, institutia mai cuprinde si alte camere: biblioteca, fototeca, fonoteca si diateca.
Muzeul Municipal Medias este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Municipal Medias
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Medias
Coordonate GPS: 46.1676216,24.3536396
Casa Memoriala Hermann Oberth a fost inaugurata la data de 25 iunie 1994, in Medias, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea savantului.
Marele om de stiinta Hermann Oberth (1894
Turnul Pietrarilor se impune si delimiteaza teritoriul de altadata al orasului, strajuind ca un ostas la apararea granitelor.
Turnul a fost construit in anul 1507, fiind una din portile de intrare i
In centrul "Cetatii Luminii", dupa cum le place mediesenilor sa isi numeasca urbea, se inalta Turnul Trompetilor al Bisericii Evanghelice "'Sfanta Margareta", ridicat la inceputul sec
Numele provine de la bresla in a carei grija a fost data. Semnul breslei croitorilor a fost amplasat in varful turnului.
Ultimul nivel al constructiei este prevazut cu o serie de guri de aruncare, n
Turnul Steingasser, Turnul de poarta a ulitei pietruite, a fost construit intre anii 1507-1534. Are doua etaje si 25,8 m inaltime si a fost dat in grija pietrarilor si zidarilor.
Turnul Steingasser a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.