Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a fost construit in anul 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului.
Parcul a fost reamenajat in 1926, si gazduieste 9 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti ce au fost grupate in jurul Asociatiei Astra: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorge Lazar, Andrei Muresanu, Andrei Saguna, Ioan Slavici si Emanuil Gojdu. Cea mai veche statuie este cea a lui Gheorghe Baritiu, datand din 1924.
In partea de nord a parcului, la intersectia cu strada Mitropoliei se gaseste corpul B al Bibliotecii Astra, inaugurat in 2007.
Parcul Astra este strajuit de o serie de cladiri vechi ce dateaza din secolul al XIX-lea, printre care se numara: Policlinica de copii, Palatul Asociatiunii (1905; in prezent adaposteste Biblioteca Astra) si Scoala ajutatoare pentru hipoacuzici.
Parcul Astra din Sbiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Astra din Sbiu
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7934761,24.1471519
Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Archebuzierilor este construit pe o fundatie octogonala, din anul 1450. Ulterior, si-a schimbat numele in Turnul Panzarilor, dupa breasla care il avea in ing
Sinagoga a fost construita in anul 1898.
Sinagoga este formata dintr-un singur corp de cladire de plan dreptunghiular.
Fatada este neogotica dar in partea superioara a acesteia apare o friza de trif
Se afla la intretaierea strazilor Pasajul Scarilor si Odobescu si este unul dintre cele mai bine conservate elemente ale incintei a III-a de fortificatii.
Spre sfarsitul secolului al XV-lea, langa t
Turnul Sfatului este, poate, cel mai cunoscut simbol al Sibiului, recomandat de toti locuitorii urbei.
Acesta se inalta intre Piata Mare si Piata Mica, salasluind in inima Sibiului inca din secolul a
Strada 9 Mai, cea mai veche strada a orasului, a purtat mult timp denumirea de strada Elisabeta. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei este considerat centrul Orasului de Jos. Locul se numeste Pia
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.