Apasati pe imagini pentru vizualizare
Sighetu Marmatiei este al doilea oras ca amrime din judetul Maramures si se afla la confluenta raurilor Mara, Tisa si Ronisoara. Sighet este vechea capitala a Maramuresului, asezare atestata din anul 1326.
Numele orasului provine din vechiul cuvant tracic "Zeget" care inseamna "fortareata". O alta varianta ar fi de la cuvantul maghiar 'Sziget" a carei traducere inseamna "insula".
Sighetu Marmatiei a fost capitala Maramuresului si pastreaza numeroase urme al traditiei populare vechi. Dovada este organizarea anuala a Festivalului Datinilor si Obiceiurilor de Iarna, in perioada 27-28 decembrie. Tot orasul se transforma intr-o scena deschisa si isi indreapta atentia spre unicitatea traditiilor din zona.
Orasul este perceput de catre turistii straini ca avand o solida componenta evreiasca. Si aici au avut loc deportari in lagare de concentrare naziste, ce au zguduit comunitatile evreiesti din intreaga Europa de Est.
Aici s-a nascut Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru pace.
Sighetu Marmatiei detine numeroase cladiri monument istoric, majoritatea grupate in Piata Libertatii, construita in in Evul Mediu si restaurata in secolul XIX: Biserica Reformata, Biserica Ortodoxa ridicata in stil neogotic, Biserica Ucraineana, Sinagoga Mare.
Sighetu Marmatiei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Sighetu Marmatiei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sighetu Marmatiei
Coordonate GPS: 47.931066,23.892488
Piatra Tisei este un abrupt stancos impresionant inalt de 80-100 m, aflat in Muntii Ignis, aproape de localitatea Sighetu-Marmatiei.
Acest abrupt este situat in mijlocul depozitelor sedimentare mioce
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului este asezata pe str. Dragos Voda nr. 1 din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.
Lacasul de cult a fost ridicat in anul 1982 si este un obiectiv turistic
Biserica reformata este una din cele mai interesante si mai controverste subiecte ale fondului construit sighetean. Biserica contine cel mai vechi element construit din Sighet, si anume partea inferio
Biserica de lemn din Oncesti, realizata in secolul al XVI-lea, se afla in prezent la Muzeul Satului Maramuresan din Sighetu-Marmatiei.
Lacasul de cult reprezinta cea mai veche constructie din muzeu,
Taul La Ier reprezinta un tinov oligotrof aflat in Muntii Ignis, sub Strunga Tiganului. Taul se afla la o altitudine de 900-1000 m, are o suprafata de 1,3 ha si o forma rotunda si bombata. Este inconj
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.