Apasati pe imagini pentru vizualizare
Strada Republicii a fost cunoscuta sub numele de Ulita Caldararilor pentru ca pe aceasta strada se aflau grupati membrii breslei caldararilor. Strada era strabatuta de un canal care servea la salubrizare, iar in capatul ei se afla una dintre cele mai vechi porti ale cetatii, facea comunicatia cu Moldova prin satele de la nord si prin Secuime.
De la aceasta poarta provine o a doua denumirea data strazii: Purzengasse (strada Portii). Turnul portii era prevazut cu ceas mare impodobit cu fresce frumoase, care permitea mesterilor sa-si potriveasca cat mai exact timpul diverselor operatiuni de prelucrare a marfurilor.
Casele de pe aceasta strada aveau ziduri masive si obloane solide din tabla si lemn pentru a puteau rezista unui eventual atac in cazul in care dusmanii ar fi trecut de poarta.
Strada Republicii din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Brasov
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.667805,25.609818
Situata pe strada Sfantul Ioan, nr. 7 din Brasov, Biserica Franciscana "Sfantul Ioan Botezatorul" a fost atestata documentar in anul 1486, ca manastire de calugarite clarise.
In anul 1530,
Statuia lui Nicolae Titulescu se inalta in Parcul Central ce poarta acelasi nume, din Brasov.
Nicolae Titulescu (4 martie 1882 - 17 martie 1941) a fost un important om politic si diplomat roman, fost
Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata
Casa Sfatului reprezinta un important obiectiv turistic al Brasovului, fiind situata chiar in centrul sau, in Piata Sfatului. Este un monument arhitectural ce combina mai multe stiluri: gotic, baroc,
Gimnaziul Honterus, ridicat in anul 1541, a fost prima institutie de invatamant care a functionat pe baza unui regulament scolar, regulament realizat de Johanes Honterus.
In anul 1547 din initiativa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.