Apasati pe imagini pentru vizualizare
Insula Ovidiu, amplasata pe lacul Siutghiol, la 5 km de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala.
Creata cu mii de ani in urma, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de imparatul Augustus si unde a scris operele Tristele si Ponticele.
In prezent insula Ovidiu are 20 locuri de cazare pentru turisti, in 10 casute de trei stele.
Daca doresti sa servesti masa intr-un restaurant rustic, vei fi incantat de preparatele din peste de aici, preturile variind intre 7 lei portia de caras prajit pana la 50 de lei cea de calcan tras in unt.
De asemenea, aici exista si un spatiu de joaca pentru copii, o minigradina zoologica, un ponton pentru pescari, intr-un cadru natural fantastic.
Insula Ovidiu, Mamaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Mamaia
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 44.251901,28.581862
Statuia „Jucatoarea de tenis” din Mamaia, judetul Constanta, reprezinta un monument istoric. A fost realizata in bronz, in anul 1961, de catre sculptorul Mac Constantinescu (Mihail Filip).
Statu
Grupul statuar Confidenţa din Mamaia, municipiul Constanta, reprezinta un monument istoric. A fost realizat in anul 1963, de catre artistul Cornel Medrea.
Adresa: Hotel Ovidiu din Mamaia, in spatiul
Statuia „Pe valuri” din Mamaia, judetul Constanta, reprezinta un monument istoric. Aceasta figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia este amplasata langa Hotelul Iaki, in curtea
Clubul de Karting Tomis Kart se afla in incinta Pavilionului Expozitional Constanta si are un circuit de 300 m lungime. Detine karturi de agremet pentru adulti si copii cu motoare Honda.
Scoala d
Statuia „Canotaj” din Mamaia, judetul Constanta, reprezinta un monument istoric. A fost realizata in piatra, in anul 1962, de catre sculptorul Gavril Covalschi.
Este amplasata in spatiul verde di
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.